Instagram Uitleen: Daylène Kroon

serie Instagram uitleen

Ze is inmiddels al een tijdje bezig met de Instagram Uitleen maar toch nog even een bericht over onze gastgebruikster Daylène Kroon!

Daylène Kroon is een jonge art director en mixed media artist met een graphic state of mind. Ook wel bekend als ontwerper en concept developer met een kunstenaarsmentaliteit. Als kind maakte ze al handgemaakte cadeaus van ongebruikte materialen. Het geloof in een persoonlijke handgemaakte touch weerspiegelt nog steeds in haar werk. Zo ook het ontwikkelen van domme, heldere en diepgaande ideeën in werkbare concepten. Dit brengt je vaak naar een wereld waar digitaal en analoog geliefden zijn, identiteit en maatschappelijke kwesties samenwerken en gepolijst en ongepolijst hand in hand gaan. Daylène’s intuïtieve en visueel-esthetische manier van werken leidt tot een zeer persoonlijke en authentieke vorm in film, performances, digitaal- en printwerk.

As we speak zit Daylène middenin de edit fase van de poëtisch-abstracte portretdocumentaire MENSELIJKE TREKJES. Deze documentaire zit bomvol handmatige animaties en materiaal dat gefilmd is met DV-camera’s (weet je wel, van die oude handycams met cassettes). Op Vormplatform geeft ze een sneak peek van deze edit proces 

In augustus (2017) is ze een vers afgestudeerde HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) alumni van de studierichting Image and media technology. Momenteel werk ze als multidisciplinair freelancer onder de naam STUDIOKROON. Deels concepten, deels art direction, deels visual arts, deels art performances, deels handgemaakte animaties, deels vormgeving en alles daar tussenin. Daarnaast is ze ook één van het tweekoppige designerduo genaamd Terror & Hossel. 

X