Lees meer: Mijn letter vrienden

serie Illustratie, Lees meer, Typografie

Dit is waarschijnlijk wel het vriendelijkste boek over letters. ‘Mijn lettervrienden’ is een typografisch prentenboek waarin grafisch ontwerper en illustrator Annabel Keijzer zowel haar liefde voor letters als de liefde voor haar vrienden toont.

Het boek is gedrukt in maar liefst 6 Pantone kleuren, waardoor de kleuren extra intens zijn. Voor de lettervrienden is het lettertype Effra (bold) door Jonas Shudel (uit Zürich) gebruikt. Annabel: “De letters hebben vriendelijke, esthetische en zachte vormen. Ik vind het een lieve letter”.

Al vanaf haar studie aan de HKU speelt Annabel met het alfabet zoals je met een blokkendoos speelt; stapelen, draaien, schikken. Uiteindelijk zijn hier de lettervrienden uit ontstaan, met de belangrijkste voorwaarde: de lettervormen moeten in dienst staan van het personage, en niet andersom.

De lettervrienden hebben allemaal een eigenschap om van te houden. Universele eigenschappen die ook over jouw vrienden kunnen gaan, of over jezelf. Wij van Vormplatform waren toch nieuwsgierig naar haar eigen favoriete vriend. AnnabelHet lijkt me rustgevend om één ding heel erg goed te kunnen. Virtuoos zijn, zoals Isa het slangetje in het boek. Volgens mijn vrienden ben ik Fay. Het geitje is klein lief en assertief. Maar ik vind mezelf een kritische vriend: Ik ben liever eerlijk dan aardig. Dat komt niet altijd zo lief over.”

Ons favoriet, bij Vormplatform, is toch wel Morris het niet verlegen hondje dat een enorme drol aan S’en legt. En met de vraag: “Wat heeft Morris gegeten?” sluiten wij dit bericht met plezier af.

A:”Aardperen, bananen en pindakaas.”

Het boek is online verkrijgbaar via: www.myletterfriends.com

X