series

.gif

Geplaatst door
Martijn van de Zuidwind en Reinout van Schie zetten om de zoveel tijd een serie geanimeerde foto's voor je op een rij. De ene keer worden interessante artiesten gedocumenteerd, de andere keer gaan ze zelf aan de slag met thema's die hen interesseren.

Beeldbrekers

In de serie Beeldbrekers gaat vormgever Peggy de Bruin elke maand opzoek naar beeld dat de status quo omver schopte of discussies aanwakkerde. Beeld dat ‘iets’ doorbrak, van maatschappelijke issues tot aan kunstige vormen. Bij Vormplatform zijn we vaak wat korter van stof. Maar onze kersverse en nieuwsgierige redactrice duikt graag de diepte in om erachter te komen wat (wellicht bekende) beelden veroorzaakten in het grote plaatje en deelt dit graag met jullie.
fitc-logo2

Datavissen

Geplaatst door
Thomas Clever van het informatie- en datavisualisatiebureau Clever°Franke deelt regelmatig met jullie zijn laatste bevindingen, opmerkelijke nieuwe projecten en ander inspiratiemateriaal uit zijn vak. Oftewel, Thomas gaat datavissen en presenteert ons zijn laatste vangsten.

Have a nice weekend

Geplaatst door
Al vier jaar lang is er steevast geen betere manier om je weekend mee in te luiden. Guido de Boer zoekt de meest confronterende, mooie, grappige en actuele foto's van deze week voor je op. Deze fotoverzameling heet 'Have A Nice Weekend'.
IMG_0074

Hoofdletter

Geplaatst door
In deze serie gaat Jeroen Kooren opzoek naar letterkenners met een passie voor handgeschreven typografie. Tijdens een studiobezoek probeert hij te ontdekken wat hen inspireert, motiveert en bezighoudt. Een hoofd en een letter. Hoofdletter.
DSC3106bw2

Instagram uitleen

Geplaatst door
Wekelijks lenen wij ons Instagram account uit aan een fotograaf, ontwerper of andersoortige maker. Hiermee geven we jullie een kijkje in het leven van een artiest en geven we deze de kans om ons platform te gebruiken.
Schermafbeelding-2017-10-29-om-10.42.51

Kort op Zondag

Geplaatst door
Op zondag een korte film kijken? Jack Westerlaken zet ze voor je klaar. Films van makers van Nederlandse bodem. De ene keer met een sterk plot, de andere keer gewoon voor de vorm. Dat krijg je bij Vormplatform. Kortom, kort op zondag.
c0ff1e46805211.5864c93573946

Lees meer

Geplaatst door
Hoewel we nógal online zijn hebben we nog vaak zat een boek in de handen. Gelukkig maar, want dat zouden meer mensen moeten doen. In deze serie zie je een selectie van de boeken die we je graag aanraden. Want: Lees meer!
tumblr_ovb5j2fWDD1qz6f9yo1_1280

Monday Morning Memo

Geplaatst door
Op maandagmorgen kun je vaak wel een duwtje in de rug gebruiken. Guido de Boer schotelt je bijdehante quotes voor als memo om je de maandagmorgen door te helpen.

One Shot

Geplaatst door
Reinout van Schie schrijft iedere maand een nieuw inzichtelijk bericht over een enkel shot uit een indrukwekkende film. Dit gaat gepaard met beeldende opbouw met gebruik van shots uit de film en ten slotte met een gif van het uitgekozen shot, de One Shot.

Poster of the Week

Poster of the Week is precies wat je er van verwacht. Iedere woensdag zoekt Ivo Brouwer een esthetische, conceptuele of krachtige poster op om je week te breken.
X