Design Academy Eindhoven Graduation 2014

Evenement, Print

Vormplatform was natuurlijk ook terug te vinden op de Dutch Design Week, waar we, in het bijzonder een bezoek brachten aan de graduation show van Design Academy Eindhoven. Samen met honderden andere bezoekers, bekeken we de diverse expositie. Een mooie bijkomstigheid: we kregen  het boek mee, waarin al het werk van de studenten is samengebonden, zodat we in de studio al het werk nog eens konden bestuderen. Drie van onze favorieten zetten we dan ook even op een rij:

Merel Witteman vroeg zich af of aversie gebruikt kan worden om esthetisch beeld te vormen. In haar afstudeerwerk Aversive Aesthetics vormen een boek en posterserie met subversieve beelden een antwoord op deze vraag en maakten de paradox waar: de bizarre beelden trokken veel bekijks.

Met de drukte van de show, maakte Silence Space van Simon Beckmann zich een welkome plek om je terug te trekken. Door de subtiele fysieke laag tussen jou en de omgeving gaan visuele indrukken naar een minimum, wanneer je in dit afstudeerwerk stapt.

Met An Invitation from Home zorgen de werken van Debbie Yu voor een overgang tussen verschillende plekken binnen een huis. Via de kleuren en materialen van het tapijt wordt een transitie van verschillende ruimtes in een huis vertaald naar een textiele vorm. De collectie bestaat uit drie soorten tapijten en een deken.

Wat waren jullie favorieten?

X