Vormplatform http://www.vormplatform.nl Mon, 22 Dec 2014 16:03:03 +0000 nl-NL hourly 1 Lees Meer: The Jaunt http://www.vormplatform.nl/lees-meer-jaunt/ http://www.vormplatform.nl/lees-meer-jaunt/#comments Mon, 22 Dec 2014 14:05:12 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28310 Luna neemt het Lees-Meer-stokje over, en ook zij zal dus een ochtend zonder computer ergens neerploffen met een vers gedrukt boek in de handen. En dat deed ze deze keer met het boek The Jaunt. The Jaunt, waar je al meerdere keren op Vormplatform iets over hebt

Het bericht Lees Meer: The Jaunt verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Luna neemt het Lees-Meer-stokje over, en ook zij zal dus een ochtend zonder computer ergens neerploffen met een vers gedrukt boek in de handen. En dat deed ze deze keer met het boek The Jaunt.

The Jaunt, waar je al meerdere keren op Vormplatform iets over hebt kunnen lezen, is een project van Jeroen Smeets die na het hosten van exposities en het schrijven- en publiceren van kunstmagazines het wel eens tijd vond voor een nieuwe manier om de kunstenaars die hij bewonderd te supporten. Deze nieuwe manier vond hij in het organiseren van reizen. In afgelopen anderhalf jaar heeft hij voor 10 kunstenaars een reis georganiseerd, waar zij elk een nieuw werk maakten. Die werken waren van te voren, zonder dat iemand dus wist hoe dat werk er uit zou gaan zien, al te koop om zo de reis te sponsoren.

“It shows that people are willing to take certain risks investing in something they don’t know the outcome of, based on trust and the love of somebody’s artistic path.” aldus kunstenaar Erosie, die er voor koos om naar Stockholm af te reizen.

Alle reizen, verhalen, foto’s, kunstwerken en interviews zijn onlangs gebundeld in een tof boek. En omdat kerstcadeautjes voor jezelf kopen misschien een beetje not done is, doen wij het voor je: drie keer mogen wij dit toffe boek weg geven. Deel en like dit bericht dus op Facebook, en misschien ligt het boek wel met kerst op jouw deurmat.

Kun je daar niet op wachten? Het boek is ook gewoon hier te koop.

Het bericht Lees Meer: The Jaunt verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/lees-meer-jaunt/feed/ 0
Instagram uitleen: Nick Liefhebber http://www.vormplatform.nl/instagram-uitleen-nick-liefhebber-3/ http://www.vormplatform.nl/instagram-uitleen-nick-liefhebber-3/#comments Mon, 22 Dec 2014 11:51:07 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28323 De koning van de risoprint in levende lijven deze week bij onze Vormplatform instagram uitleen. Nick Liefhebber, oprichter van Liefhebber ontwerp maar ook autonoom illustrator, kunstenaar en DJ neemt vandaag het stokje over van Daan Botlek. Liefhebber Ontwerp is een ontwerpstudio uit Utrecht gespecialiseerd in

Het bericht Instagram uitleen: Nick Liefhebber verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

De koning van de risoprint in levende lijven deze week bij onze Vormplatform instagram uitleen. Nick Liefhebber, oprichter van Liefhebber ontwerp maar ook autonoom illustrator, kunstenaar en DJ neemt vandaag het stokje over van Daan Botlek.

Liefhebber Ontwerp is een ontwerpstudio uit Utrecht gespecialiseerd in het verzorgen van identiteiten en multimediale campagnes. Creatieve oplossingen met een helder concept. Door een combinatie van verschillende technieken worden verhalen op een duidelijke en kleurrijke manier verteld.

In zijn eigen werk is Nick wat meer mysterieus. Zijn gebruik van donkerblauw, paars en zwart geeft een mystieke sfeer aan zijn projecten. Onder deze projecten vallen prints, illustratie, posters en animaties geïnspireerd door texturen en herhalende patronen.

Let dus goed op deze week bij ons Instagram account voor betoverend werk en misschien de kans om nog snel een kerstcadeau te winnen!

Het bericht Instagram uitleen: Nick Liefhebber verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/instagram-uitleen-nick-liefhebber-3/feed/ 0
Trick Mat http://www.vormplatform.nl/trick-mat/ http://www.vormplatform.nl/trick-mat/#comments Mon, 22 Dec 2014 10:16:14 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28224 Kijk eens hoe tof! Een placemat bestaande uit diverse patroontjes inclusief optische illusie. Door deze optische illusie lijkt het net alsof je bord en bestek door de tafel heen zakt. Wij weten niet of het product te koop is, maar creatief is het zeker. Een

Het bericht Trick Mat verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Kijk eens hoe tof! Een placemat bestaande uit diverse patroontjes inclusief optische illusie. Door deze optische illusie lijkt het net alsof je bord en bestek door de tafel heen zakt. Wij weten niet of het product te koop is, maar creatief is het zeker. Een leuk item voor je kerstdiner?

Check hier meer.

Het bericht Trick Mat verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/trick-mat/feed/ 0
Monday Morning Memo http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo-41/ http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo-41/#comments Mon, 22 Dec 2014 09:16:55 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28307 Foto door Andrea Alessio.

Het bericht Monday Morning Memo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Foto door Andrea Alessio.

Het bericht Monday Morning Memo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo-41/feed/ 0
Gregory go boom http://www.vormplatform.nl/gregory-go-boom/ http://www.vormplatform.nl/gregory-go-boom/#comments Sun, 21 Dec 2014 09:04:11 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28299 Een verlamde jongeman verlaat voor het eerst thuis om op zichzelf te zijn. Door Janicza Bravo

Het bericht Gregory go boom verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Een verlamde jongeman verlaat voor het eerst thuis om op zichzelf te zijn. Door Janicza Bravo

Het bericht Gregory go boom verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/gregory-go-boom/feed/ 0
Have a nice weekend http://www.vormplatform.nl/nice-weekend-41/ http://www.vormplatform.nl/nice-weekend-41/#comments Fri, 19 Dec 2014 16:32:42 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28267 Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/nice-weekend-41/feed/ 0
Lucifer Ligatuur Niels Bal http://www.vormplatform.nl/lucifer-ligatuur-niels-bal/ http://www.vormplatform.nl/lucifer-ligatuur-niels-bal/#comments Fri, 19 Dec 2014 14:26:40 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28256 Soms springen eerstejaars hbo-ers er uit omdat ze al helemaal doorhebben hoe ze de opdrachten die ze voorgeschoteld krijgen naar hun hand moeten zetten. Zo ook Niels Bal, eerstejaars CMDer die een ligatuur moest maken met zijn eigen initialen en als onderwerp een persoonlijke eigenschap. Een ligatuur is natuurlijk een begrip uit

Het bericht Lucifer Ligatuur Niels Bal verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
Soms springen eerstejaars hbo-ers er uit omdat ze al helemaal doorhebben hoe ze de opdrachten die ze voorgeschoteld krijgen naar hun hand moeten zetten. Zo ook Niels Bal, eerstejaars CMDer die een ligatuur moest maken met zijn eigen initialen en als onderwerp een persoonlijke eigenschap.
Een ligatuur is natuurlijk een begrip uit de typografie. Een teken dat gevormd wordt door twee lettervormen die in één vorm te schrijven of te drukken is. De lettervormen kunnen voor praktische of artistieke redenen tot een illustratie worden gemaakt die beïnvloed weer kan zijn door de boodschap die de letters dragen. De opdracht vanuit de school was om een ligatuur met eigen initialen te creëren die emotie of een karaktereigenschap van de student lieten zien. Volgens Niels heeft hij zelf het licht ontvlambare temperament van zijn vader geërfd en soms is hij wat snel geïrriteerd door bepaalde dingen uit het leven. De lucifers verwoorden voor deze explosieve aard en het filmpje van de ‘ontsteking’ is dan ook best wel spectaculair. 

Het bericht Lucifer Ligatuur Niels Bal verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/lucifer-ligatuur-niels-bal/feed/ 0
Untitled (Ferguson) Diptych, 2014, by Robert Longo http://www.vormplatform.nl/robert-longo/ http://www.vormplatform.nl/robert-longo/#comments Fri, 19 Dec 2014 11:51:45 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28226 2014 was weer een turbulent jaar, met als een van de kenmerkende gebeurtenissen de schietpartij in Ferguson. Volgens The Guardian is de houtskool tekening van Robert Longo daarom één van de belangrijkste kunstwerken van 2014. De 3 meter brede tekening laat een rij gezichtsloze politiemannen

Het bericht Untitled (Ferguson) Diptych, 2014, by Robert Longo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

2014 was weer een turbulent jaar, met als een van de kenmerkende gebeurtenissen de schietpartij in Ferguson. Volgens The Guardian is de houtskool tekening van Robert Longo daarom één van de belangrijkste kunstwerken van 2014.

De 3 meter brede tekening laat een rij gezichtsloze politiemannen zien die protesteerders tegen houden, terwijl er een grote rookwolk om hun heen hangt. De tekeningen zijn gebaseerd op foto’s die zijn genomen tijdens de protesten in Ferguson.

“Since the first protests and police reaction that Longo set out to draw, this has become an ever more significant moment in the old and unending story of racial injustice in America. Longo’s picture looks prophetic and monumental. It should be purchased by the Museum of Modern Art or the National Gallery of Art.” aldus The Guardian.

Lees het gehele artikel hier.
We zien benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Het bericht Untitled (Ferguson) Diptych, 2014, by Robert Longo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/robert-longo/feed/ 0
The Kamasutra Alfabet http://www.vormplatform.nl/kamasutra-alfabet/ http://www.vormplatform.nl/kamasutra-alfabet/#comments Fri, 19 Dec 2014 10:28:57 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28231 Een tijdje terug behandelde we de prints van de grafisch kunstenares Malika Favre. In 2011 werd ze gevraagd door penguin books om de voorkant voor een nieuwe uitgave van de orginele Kamasutra te ontwerpen maar hield het niet bij alleen deze omslag. Malika koos ervoor

Het bericht The Kamasutra Alfabet verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Een tijdje terug behandelde we de prints van de grafisch kunstenares Malika Favre. In 2011 werd ze gevraagd door penguin books om de voorkant voor een nieuwe uitgave van de orginele Kamasutra te ontwerpen maar hield het niet bij alleen deze omslag.

Malika koos ervoor om het speciaal ontwikkelde pin up lettertype uit te breiden van zeven letters naar een geheel alfabet en deze in de vorm van prints tentoon te stellen. Op de mini website waar de prints nu te koop zijn is ook een geanimeerde versie van het lettertype te zien. Met zesentwintig letters zijn er vast nog wel wat standjes om uit te proberen, dus zeker even kijken.

Omdat de orginele oplage maar 25 prints per letters bedroeg zijn er niet zo veel prints meer beschikbaar maar ze zijn wel genummerd en gesigneerd door de artiest zelf!

 

Het bericht The Kamasutra Alfabet verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/kamasutra-alfabet/feed/ 0
ETRAPOLATED ART http://www.vormplatform.nl/etrapolated-art/ http://www.vormplatform.nl/etrapolated-art/#comments Thu, 18 Dec 2014 14:26:36 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=28201 Kunstmatig intelligentiestudent en onderdeel van de Europese Google onderzoeksgroep Yarin Gal legt met behulp van de nieuwe algoritmes in Photoshop de omgeving van beroemde kunstwerken bloot. Door de bekende Patchmatch (of stempeltool) uit Photoshop te gebruiken op de rand van het werk in plaats van

Het bericht ETRAPOLATED ART verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Kunstmatig intelligentiestudent en onderdeel van de Europese Google onderzoeksgroep Yarin Gal legt met behulp van de nieuwe algoritmes in Photoshop de omgeving van beroemde kunstwerken bloot.

Door de bekende Patchmatch (of stempeltool) uit Photoshop te gebruiken op de rand van het werk in plaats van de afbeelding zelf worden de bestaande afbeeldingen ge extrapoleerd. We krijgen te zien wat er volgens de computer buiten de lijst van het kunstwerk afspeelt. Jammer genoeg worden er geen nieuwe objecten of taferelen zichtbaar, alleen wat er binnen het kader gebeurt kan worden gebruikt om de nieuwe omgeving te genereren. Het werkt niet bij elk schilderij even goed; de monet ziet er bijvoorbeeld een beetje repetitief uit.

 

Het bericht ETRAPOLATED ART verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/etrapolated-art/feed/ 0