Vormplatform http://www.vormplatform.nl Mon, 30 Mar 2015 13:30:50 +0000 nl-NL hourly 1 Reclame Reclame http://www.vormplatform.nl/reclame-reclame/ http://www.vormplatform.nl/reclame-reclame/#comments Mon, 30 Mar 2015 10:20:34 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32184 Deze keer in de serie Lees Meer voor de verandering geen boek maar een tof magazine. Jorgen Koolwijk = The Uncoated Print Club. Of andersom natuurlijk. Maar hoe je het ook bekijkt, grafisch ontwerp en print is waar het om draait. Daar is geen twijfel over

Het bericht Reclame Reclame verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Deze keer in de serie Lees Meer voor de verandering geen boek maar een tof magazine.

Jorgen Koolwijk = The Uncoated Print Club. Of andersom natuurlijk. Maar hoe je het ook bekijkt, grafisch ontwerp en print is waar het om draait. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Naast werk in opdracht doet Jorgen gelukkig ook nog aan vrije projecten. Voor zijn meest recente aanvulling deed hij een greep uit zijn verzamelingen reclamestickers, etiketten, verpakkingen, gebruiksaanwijzigingen, servetten en sanitaire zakjes. Die verzamelingen
vormen sowieso wel vaker een inspiratiebron maar zijn nu in Zine ook echt onderdeel van.

24 rijk geïllustreerde pagina’s aan “onbestemde collages met fragmenten van logo’s,
slogans en reclamebeeld”. Afgedrukt als risoprints in een beperkte oplage van 100 stuks.

Vormplatform is in ieder geval fan. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws want we mogen
vijf exemplaren weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is het Facebook-bericht te delen
of liken en dan ben jij straks misschien de gelukkige eigenaar van zo’n toffe Zine. Succes!

 

Het bericht Reclame Reclame verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/reclame-reclame/feed/ 0
Monday Morning Memo http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo/ http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo/#comments Mon, 30 Mar 2015 07:39:10 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32178 Door Micah Lexier.

Het bericht Monday Morning Memo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Door Micah Lexier.

Het bericht Monday Morning Memo verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/monday-morning-memo/feed/ 0
Each time again http://www.vormplatform.nl/each-time-again/ http://www.vormplatform.nl/each-time-again/#comments Sun, 29 Mar 2015 08:12:57 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32173 Als kleine jongen komt hij in de wasserette, waar machines al het vuil van je kleding wassen, zonder aarzeling. Door de jaren heen veranderd dit van een gewoonte tot een obsessie. Door Kip Kubin.

Het bericht Each time again verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Als kleine jongen komt hij in de wasserette, waar machines al het vuil van je kleding wassen, zonder aarzeling. Door de jaren heen veranderd dit van een gewoonte tot een obsessie. Door Kip Kubin.

Het bericht Each time again verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/each-time-again/feed/ 0
Have a nice weekend http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-95/ http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-95/#comments Fri, 27 Mar 2015 16:30:27 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32091 Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-95/feed/ 0
Fu Liu http://www.vormplatform.nl/fu-liu/ http://www.vormplatform.nl/fu-liu/#comments Fri, 27 Mar 2015 15:10:26 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32152 Xiang Pu Zhu gebruikte onlangs de meditatieve kwaliteiten van stromend water voor een project met de titel Fu Liu. Of, in vrije vertaling, ondergrondse rivier. Met 3DSMax wist de Chinees fabelachtige vorm- en kleurcombinaties door deze rivier te laten stromen. Voor de begeleidende muziek werd de Spaanse

Het bericht Fu Liu verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Xiang Pu Zhu gebruikte onlangs de meditatieve kwaliteiten van stromend water voor een project met de titel Fu Liu. Of, in vrije vertaling, ondergrondse rivier. Met 3DSMax wist de Chinees fabelachtige vorm- en kleurcombinaties door deze rivier te laten stromen. Voor de begeleidende muziek werd de Spaanse klassiek pianiste Esther García ingeschakeld. Gaaf!

Het bericht Fu Liu verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/fu-liu/feed/ 0
Drawings in Space http://www.vormplatform.nl/drawings-in-space/ http://www.vormplatform.nl/drawings-in-space/#comments Fri, 27 Mar 2015 11:43:59 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32132 Drawings in Space is een project van de Poolse kunstenaar Janusz Grünspek. Hij ging aan de slag met wat hout en lijm om vervolgens alledaagse objecten zoals een laptop en een koffiekan te creëren. De objecten zijn op schaal gemaakt en tonen hun op het eerste oog onzichtbare

Het bericht Drawings in Space verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Drawings in Space is een project van de Poolse kunstenaar Janusz Grünspek. Hij ging aan de slag met wat hout en lijm om vervolgens alledaagse objecten zoals een laptop en een koffiekan te creëren. De objecten zijn op schaal gemaakt en tonen hun op het eerste oog onzichtbare structuur en het lijnenspel dat daar onderdeel van is. Het totaal van al deze objecten leverde uiteindelijk een woonkamer vol met houten sculpturen op. Tof toch? Check hier meer.

Het bericht Drawings in Space verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/drawings-in-space/feed/ 0
Isaac Marley Morgan http://www.vormplatform.nl/isaac-marley-morgan/ http://www.vormplatform.nl/isaac-marley-morgan/#comments Fri, 27 Mar 2015 10:00:15 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32130 Dat je meer kunt doen met Instagram dan waarvoor het eigenlijk bedoeld is, weten we inmiddels allemaal. Zo bracht Ikea vorig jaar een catalogus uit door handig gebruik te maken van een aantal nieuwe features, zoals bijvoorbeeld het taggen van individuele personen. De 23-jarige fotograaf

Het bericht Isaac Marley Morgan verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Dat je meer kunt doen met Instagram dan waarvoor het eigenlijk bedoeld is, weten we inmiddels allemaal. Zo bracht Ikea vorig jaar een catalogus uit door handig gebruik te maken van een aantal nieuwe features, zoals bijvoorbeeld het taggen van individuele personen.

De 23-jarige fotograaf Isaac Marley Morgan, afkomstig uit Londen, neemt je als kijker op een unieke manier mee in het proces naar zijn perfecte ‘timeline’. Zijn account vind je hier online, maar eigenlijk werkt het het beste om zijn creaties te checken via de app op je telefoon.

Het bericht Isaac Marley Morgan verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/isaac-marley-morgan/feed/ 0
Dr. Seuss Quotes http://www.vormplatform.nl/dr-seuss-quotes/ http://www.vormplatform.nl/dr-seuss-quotes/#comments Thu, 26 Mar 2015 17:19:20 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32064 Wel eens van Dr. Seuss gehoord? Als je nu wenkbrauwen fronst en langer dan, laten we zeggen, zeven seconden nadenkt moet je je toch wel even achter je oren krabben. De Amerikaan heeft meer dan 60 kinderboeken op z’n naam staan en stond ook nog

Het bericht Dr. Seuss Quotes verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Wel eens van Dr. Seuss gehoord? Als je nu wenkbrauwen fronst en langer dan, laten we zeggen, zeven seconden nadenkt moet je je toch wel even achter je oren krabben. De Amerikaan heeft meer dan 60 kinderboeken op z’n naam staan en stond ook nog bekend als dichter en tekenaar.

Nog niet overtuigd? Misschien geven enkele van zijn beroemde quotes dan de doorslag om je wat meer in Dr. Seuss te verdiepen. Mocht dat niet zo zijn, dan hebben we hierbij in ieder geval wat fijne hand-lettering met je gedeeld. De hele serie check je hier. Maker is Laurensius Adi.

 

Het bericht Dr. Seuss Quotes verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/dr-seuss-quotes/feed/ 0
Smaakmakers http://www.vormplatform.nl/smaakmakers/ http://www.vormplatform.nl/smaakmakers/#comments Thu, 26 Mar 2015 11:23:40 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=32013 De meeste van onze voedselverpakkingen gooien we al weg voor we er nog maar een serieuze blik op hebben geworpen. Al te mooi zijn ze vaak niet en het gaat toch vooral om what’s inside. Maar soms, heel soms, komen we van die ontwerpen tegen

Het bericht Smaakmakers verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

De meeste van onze voedselverpakkingen gooien we al weg voor we er nog maar een serieuze blik op hebben geworpen. Al te mooi zijn ze vaak niet en het gaat toch vooral om what’s inside.

Maar soms, heel soms, komen we van die ontwerpen tegen die eigenlijk niet zouden misstaan in een goed museum. In een glazen kistje met een strik eromheen. De verpakking en het merk zijn dan zo goed op elkaar afgestemd dat we ze niet meer los van elkaar kunnen zien. Of, zoals Stephen Heller, schrijver van meer dan 100 boeken over design en populaire cultuur, treffend omschrijft: “Coca-Cola is not a bottle of soda — it’s Coca-Cola.” Dat je dat dus maar even weet.

Voor meer voedselverpakkingen die zijn uitgegroeid tot iconen van de moderne cultuur check je de beelden boven dit bericht. Voor aanvullend commentaar van experts kan je hier terecht.

 

Het bericht Smaakmakers verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/smaakmakers/feed/ 0
The First and Final Frames http://www.vormplatform.nl/the-first-and-final-frames/ http://www.vormplatform.nl/the-first-and-final-frames/#comments Wed, 25 Mar 2015 16:37:30 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=31899 Pak van 55 goede films het eerste en laatste shot en speel deze naast elkaar af. Het bevat misschien één of twee spoilers maar toch zegt het nog niet zo veel over het verhaal van de film. Gelukkig maar want het geeft je even de

Het bericht The First and Final Frames verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Pak van 55 goede films het eerste en laatste shot en speel deze naast elkaar af. Het bevat misschien één of twee spoilers maar toch zegt het nog niet zo veel over het verhaal van de film.

Gelukkig maar want het geeft je even de tijd om meer op de details te letten door het oog van de regisseur. Dat is tenslotte ook het idee achter deze video van Jacob Swinney. Zoals hij zelf zegt: “Some of the opening shots are strikingly similar to the final shots, while others are vastly different — both serving a purpose in communicating various themes. Some show progress, some show decline, and some are simply impactful images used to begin and end a film.”

Het bericht The First and Final Frames verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/the-first-and-final-frames/feed/ 0