Vormplatform http://www.vormplatform.nl Fri, 22 May 2015 15:47:23 +0000 nl-NL hourly 1 Have a nice weekend http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-100/ http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-100/#comments Fri, 22 May 2015 15:47:23 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34743 Credits: Chris Steele Perkins, Frank Kunert, Fred Herzog, Greg Ponchak, Ian Bird, Jill Freedman, Joe Nigel Coleman, Lucy Nicholson, Markus Henttonen, Matt Weber, Miloslav Druckmuller, Neeve Terman, Pahud Hsieh, Peter Parks, Simon Brann Thorpe, Terry Richardson & Tim Richmond.

Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Credits: Chris Steele Perkins, Frank Kunert, Fred Herzog, Greg Ponchak, Ian Bird, Jill Freedman, Joe Nigel Coleman, Lucy Nicholson, Markus Henttonen, Matt Weber, Miloslav Druckmuller, Neeve Terman, Pahud Hsieh, Peter Parks, Simon Brann Thorpe, Terry Richardson & Tim Richmond.

Het bericht Have a nice weekend verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/have-a-nice-weekend-100/feed/ 0
A Heart Disease Called Love http://www.vormplatform.nl/a-heart-disease-called-love/ http://www.vormplatform.nl/a-heart-disease-called-love/#comments Fri, 22 May 2015 12:14:43 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34719 Vrouwelijk, een tikje ongemakkelijk maar vooral met veel ironie en dus precies wat we op de vrijdagmiddag willen zien: het werk van Aleksandra Kingo. De London-based fotografe is gespecialiseerd in modefotografie en stillevens en haar werk heeft wel wat weg van de bekende Wes Anderson stijl – maar…

Het bericht A Heart Disease Called Love verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Vrouwelijk, een tikje ongemakkelijk maar vooral met veel ironie en dus precies wat we op de vrijdagmiddag willen zien: het werk van Aleksandra Kingo. De London-based fotografe is gespecialiseerd in modefotografie en stillevens en haar werk heeft wel wat weg van de bekende Wes Anderson stijl – maar daar kregen we toch nooit genoeg van.

Kingo’s projecten zweven tussen realiteit en romantiek, tussen smaakvol en een beetje kitsch. Hoe dan ook, het zijn in ieder geval lekkere beelden om naar te kijken en wij houden haar de komende tijd in in de gaten.
En omdat je toch aan het wachten bent tot de nieuwe Have A Nice Weekend online komt, kun je net zo goed even door haar portfolio bladeren.

Het bericht A Heart Disease Called Love verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/a-heart-disease-called-love/feed/ 0
Tagtical Media http://www.vormplatform.nl/tagtical-media/ http://www.vormplatform.nl/tagtical-media/#comments Fri, 22 May 2015 09:33:29 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34709 Nieuw werk van de Franse MTO (spreek uit als Mateo). Hij plaatste deze 125 meter brede muurschildering in Gaeta, Italië. Met dit werk wil hij kritiek leveren op al de artistieke censuur in de wereld. Daarom maakte hij alvast een bericht van mogelijke censuur op…

Het bericht Tagtical Media verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Nieuw werk van de Franse MTO (spreek uit als Mateo). Hij plaatste deze 125 meter brede muurschildering in Gaeta, Italië. Met dit werk wil hij kritiek leveren op al de artistieke censuur in de wereld. Daarom maakte hij alvast een bericht van mogelijke censuur op Google Earth op 22 Mei 2020.

Verder maakt MTO realistische en conceptuele street art, check het even op z’n Facebook of Instagram.

Het bericht Tagtical Media verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/tagtical-media/feed/ 0
Adventure in The City http://www.vormplatform.nl/adventure-in-the-city/ http://www.vormplatform.nl/adventure-in-the-city/#comments Thu, 21 May 2015 14:00:38 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34695 Creative director Rogier Wieland zette in opdracht van LEGO China met een uitgebreid team een indrukwekkende stop-motion in elkaar. De video laat zien dat je met LEGO eindeloze avonturen kan beleven zolang je maar fantasie gebruikt. De kijker krijgt een kleurrijke animatie voorgeschoteld waarin de beroemde…

Het bericht Adventure in The City verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Creative director Rogier Wieland zette in opdracht van LEGO China met een uitgebreid team een indrukwekkende stop-motion in elkaar. De video laat zien dat je met LEGO eindeloze avonturen kan beleven zolang je maar fantasie gebruikt.

De kijker krijgt een kleurrijke animatie voorgeschoteld waarin de beroemde speelgoedsteentjes op allerlei slimme manieren worden ingezet. De transitie van LEGO-wereld naar fysieke wereld is wat mij betreft verrassend positief te noemen.

Kijk en oordeel zelf! De making-of is ook zeker de moeite waard om te checken!

Het bericht Adventure in The City verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/adventure-in-the-city/feed/ 0
Glitch Draft http://www.vormplatform.nl/glitch-draft/ http://www.vormplatform.nl/glitch-draft/#comments Thu, 21 May 2015 10:00:03 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34648 Haar naam is Ellie Polston en het is goed mogelijk dat je haar al langer kant van dit project. Behalve de tijd heeft Polston echter ook zichzelf ontwikkeld. Onlangs resulteerde dat met project Glitch Draft in een toffe aanvulling op haar portfolio. Volgens de beeldmaker zelf is…

Het bericht Glitch Draft verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Haar naam is Ellie Polston en het is goed mogelijk dat je haar al langer kant van dit project. Behalve de tijd heeft Polston echter ook zichzelf ontwikkeld. Onlangs resulteerde dat met project Glitch Draft in een toffe aanvulling op haar portfolio.

Volgens de beeldmaker zelf is Glitch Draft op de volgende manier tot stand gekomen: “A group of corrupt files caused a visual glitch which was documented and turned into this A5/A6 publication (…)” Niets op aan te merken volgens ons.

Of het moet zijn dat we hopen dat Polston vooral doorgaat met haar visuele experimenten, maar daar vertrouwen we wel op. We’ll keep you up-to-date!

Het bericht Glitch Draft verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/glitch-draft/feed/ 0
Art History in Contemporary Life http://www.vormplatform.nl/art-history-in-contemporary-life/ http://www.vormplatform.nl/art-history-in-contemporary-life/#comments Wed, 20 May 2015 12:00:22 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34623 De serie ‘Art History in Contemporary Life’ plaatst kunstwerken – die je normaal gesproken vaak in een kitscherige lijst aan een museummuur ziet hangen – in een speelse context. Zo vind je Holbeins’ Ambassadeurs chillen in een louche ogende kroeg; met een beetje fantasie lijkt het alsof je als kijker net het…

Het bericht Art History in Contemporary Life verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

De serie ‘Art History in Contemporary Life’ plaatst kunstwerken – die je normaal gesproken vaak in een kitscherige lijst aan een museummuur ziet hangen – in een speelse context. Zo vind je Holbeins’ Ambassadeurs chillen in een louche ogende kroeg; met een beetje fantasie lijkt het alsof je als kijker net het moment verstoort waarop de afgebeelde heren met een duistere overdracht bezig zijn.

Zo zijn er meer voorbeelden van het werk van de Oekraïense kunstenaar Alexey Kondakov waarin hij kenmerkende kunstbeelden samenvoegt met een hedendaagse omgeving. Op die manier creëert hij totaal nieuwe verbeeldingen van de historische voorstellingen. Welk verhaal koppel jij aan de beelden?

Klik hier om meer van deze toffe mash-ups te zien.

Het bericht Art History in Contemporary Life verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/art-history-in-contemporary-life/feed/ 0
High on Type @ Yerevan http://www.vormplatform.nl/high-on-type-yerevan-armenie/ http://www.vormplatform.nl/high-on-type-yerevan-armenie/#comments Wed, 20 May 2015 10:30:02 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34635 De heren van High on Type waren de afgelopen twee weken in Yerevan, Armenië. Ze gaven twee weken les aan studenten van het Tumo Center for Creative Technologies, deden een onderzoek naar Armeense typografie, gaven een lezing, een performance en de resultaten waren te zien…

Het bericht High on Type @ Yerevan verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

De heren van High on Type waren de afgelopen twee weken in Yerevan, Armenië. Ze gaven twee weken les aan studenten van het Tumo Center for Creative Technologies, deden een onderzoek naar Armeense typografie, gaven een lezing, een performance en de resultaten waren te zien in een expositie. Dat is al leuk om te horen, maar je hebt uiteraard meer aan de foto’s.

Gelukkig werden Hans, Vincent en Guido op de voet gevolgd en kun je die foto’s nu op Facebook checken.

Er zal ook nog een video ge-edit worden, dus stay tuned! Wil je trouwens meer weten over het hoe en wat van alle High on Type-projecten? Dan kun je ook dit artikel lezen.

Het bericht High on Type @ Yerevan verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/high-on-type-yerevan-armenie/feed/ 0
Bone http://www.vormplatform.nl/bone/ http://www.vormplatform.nl/bone/#comments Wed, 20 May 2015 09:00:37 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34511 Beetje scary maar toch ook indrukwekkend. In plaats van ontlede skeletten weer op te bouwen maakt John Paul Azzopardi met de originele botjes iets nieuws. De kunstenaar maakt zijn werk met overgebleven dierenbotten. Een aparte materiaalkeuze natuurlijk maar daar zit dan ook een verhaal achter.…

Het bericht Bone verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Beetje scary maar toch ook indrukwekkend. In plaats van ontlede skeletten weer op te bouwen maakt John Paul Azzopardi met de originele botjes iets nieuws.

De kunstenaar maakt zijn werk met overgebleven dierenbotten. Een aparte materiaalkeuze natuurlijk maar daar zit dan ook een verhaal achter. Azzopardi creëerde zijn eerste beelden met restmateriaal dat hij vond in de buurt van een fastfoodzaak bij hem om de hoek. Intussen heeft hij aan verschillende exposities deelgenomen waar zijn bijzondere kunstwerken te ‘bewonderen’ waren.

Meer beelden van het project Bone of kunst met andere materialen vind je hier.

 

 

Het bericht Bone verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/bone/feed/ 0
What Design Can Do 2015 http://www.vormplatform.nl/what-design-can-do-2015/ http://www.vormplatform.nl/what-design-can-do-2015/#comments Tue, 19 May 2015 13:10:37 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34508 Nog twee nachtjes slapen, dan is het weer zover: What Design Can Do. In de Stadsschouwburg te Amsterdam wordt twee dagen lang een rijke keuze aan (de ideeën van) vooraanstaande nationale en internationale ontwerpers aan het grote publiek gepresenteerd. Dit jaar vindt de vijfde editie…

Het bericht What Design Can Do 2015 verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

Nog twee nachtjes slapen, dan is het weer zover: What Design Can Do. In de Stadsschouwburg te Amsterdam wordt twee dagen lang een rijke keuze aan (de ideeën van) vooraanstaande nationale en internationale ontwerpers aan het grote publiek gepresenteerd. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats; de initiële overtuiging dat design een sociale en maatschappelijke functie heeft staat nog fier overeind.

Niet verwonderlijk ook, wanneer je je bedenkt dat ontwerpers, uit alle disciplines, steeds meer en steeds vaker worden ingezet om diverse (wereld)problematiek mede te helpen oplossen. Onder die ontwerpers zijn ‘supersterren’ als Stefan Sagmeister (waar Volkskrant Magazine onlangs nog een special aan wijdde), Steve Rura (Creative Lead bij Google Creative Lab) en Cameron Sinclair (onder andere winnaar TED Prize 2006). Zij en vele anderen geven je op 21 en 22 mei een kijkje in hun nieuwste projecten. Dat, in combinatie met een scala aan side-projects, is de ultieme mogelijkheid om weer helemaal up-to-date te raken. Iets wat ze bij The New York Times ook al was opgevallen – om nog maar even wat te noemen.

Vormplatform is op beide dagen van What Design Can Do 2015 aanwezig en gaat via meerdere publicaties verslag uitbrengen van het evenement. Heb je nog geen kaartje? Wees dan snel! Het belooft echt een zeer toffe editie te worden..

Het bericht What Design Can Do 2015 verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/what-design-can-do-2015/feed/ 0
Steven Wilson http://www.vormplatform.nl/steven-wilson/ http://www.vormplatform.nl/steven-wilson/#comments Tue, 19 May 2015 11:10:31 +0000 http://www.vormplatform.nl/?p=34501 De typografie van Steven Wilson is illustratief, kleurrijk en experimenteel. De Britse illustrator werkt vanuit zijn studio in Brighton en heeft al een flink aantal grote klanten (o.a. Nike, Sony, Virgin) op zijn portfolio staan. Als je zijn werk nog niet kent, raad ik je aan om even door…

Het bericht Steven Wilson verscheen eerst op Vormplatform.

]]>

De typografie van Steven Wilson is illustratief, kleurrijk en experimenteel. De Britse illustrator werkt vanuit zijn studio in Brighton en heeft al een flink aantal grote klanten (o.a. Nike, Sony, Virgin) op zijn portfolio staan. Als je zijn werk nog niet kent, raad ik je aan om even door te klikken naar zijn website. Gewoon tof werk, dat je even gezien moet hebben.

Het bericht Steven Wilson verscheen eerst op Vormplatform.

]]>
http://www.vormplatform.nl/steven-wilson/feed/ 0