Instagram Uitleen: Max Lennarts

serie Instagram uitleen

Deze week staat Max Lennarts in de schijnwerpers van de Vormplatform Instagram Uitleen. Lennarts studeert binnenkort af in Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, oftewel KABK. Naast zijn studie heeft hij samen met een studiegenoot een collectief gevormd onder de naam Lennarts & De Bruin dat al regelmatig media-uitingen voor de academie heeft mogen maken.

Lennarts omschrijft zichzelf als een melancholist die zijn inspiratie haalt uit dagelijkse irritaties, maatschappelijke problematiek en menselijk gedrag. Hier is Lennarts ook bewust naar op zoek en hij probeert dit aan het licht te brengen door het onderwerp en de uitwerking vanuit zichzelf een product te laten zijn. “Ik zie grafisch ontwerp als een spiegel die er voor kan zorgen dat mensen zichzelf in twijfel kunnen trekken over hun eigen eigen gedrag of mening over een onderwerp. Ik wil jou graag laten twijfelen over jezelf.” Aldus Lennarts.

Kortom, wees voorbereid op een flinke dosis zelfconfrontatie en vergeet niet om lekker conformistisch op die like-button te rammen.

X